De Paasberg-Wellenstein zoemt!

De honingbij kent iedereen wel, maar wist je dat er in totaal 358 bijensoorten zijn in Nederland. Veel soorten worden bedreigd doordat de voor hen noodzakelijke bloemen verdwijnen. Om deze bijen te helpen, kun je zoveel mogelijk bloeiende bijenplanten in je tuin zetten. Één tuin met bijenplanten is fijn, maar een aantal tuinen in een straat is nog veel fijner. Zo kan een bij zich verplaatsen naar andere gebieden en soortgenoten tegenkomen. In 2021 gaan wij ons inzetten voor bijen in onze wijk, doe je mee?

Solitaire bijen

Solitaire bijen zijn vaak veel kleiner dan honingbijen. Ze leven alleen en hoeven geen nest te verdedigen: daarom kunnen ze niet steken. We hebben samen met stichting Arnhem zoemt! zes soorten uitgekozen die we willen bevorderen in onze wijk. Sommige daarvan zijn redelijk makkelijk aan te trekken (één ster), andere zijn uitdagender (drie sterren). Dit zijn ze:

Foto: Remco WesterFoto: Jacob MolenaarFoto: Astrid Boerkamp

Foto: Astrid BoerkampFoto: Astrid BoerkampFoto: Sandra Brennand

Inspiratiebijeenkomst ‘Bijen in de tuin’

Covid-19 maakt het lastig om een bijeenkomst te organiseren. Maar een bijeenkomst is wel de beste manier om heel enthousiast te worden over solitaire bijen, met elkaar in contact te komen en te overleggen wie wat kan doen. Heb je interesse in een bijeenkomst in 2021 of wil je je aanmelden om mee te helpen? Vul dan het webformulier in.

Je kunt op verschillende manieren helpen om de Paasberg-Wellenstein te laten zoemen in 2021:

Wil je je bij ons aansluiten en meedenken over de aanpak: welkom! Kom bij ons langs, spreek ons aan of mail naar groenepaasberg@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Marjol Rooze (Herman Heijermansstraat 1)
Martijn Talens (Herman Heijermansstraat 37)
Dit is een project in samenwerking met Arnhem zoemt!

Wijkvereniging Paasberg-Wellenstein