Fruitpluktuin De kleine Johannes

Jaaaa… komende zomer hopen we de eerste bessen te proeven in Fruitpluktuin De Kleine Johannes! Achter de speeltuin in de Frederik van Eedenstraat komt een Fruitpluktuin waar de hele buurt mag plukken en proeven van verschillende soorten fruit, zoals rode en zwarte bessen, frambozen, bramen, Japanse wijnbes, tayberry, aardbei en ook peren en appels. Om de tuin aan te kunnen leggen hebben we subsidie van gemeente Arnhem gekregen. Maar om het een echt succes te laten worden hebben we jouw hulp nodig! We gaan aan de slag tijdens twee werkweekenden en zijn op zoek naar ‘adoptieouders’ voor de verschillende fruitbomen en -struiken. Heb je zin om mee te helpen? Het is fijn wanneer je je opgeeft via dit formulier, dan kunnen we rekening houden met je.

Werkdagen

De geplande werkweekenden op 20, 21, 27 en 28 maart 2021 gaan niet door omdat de beoogde watervoorziening met hulp van een handpomp niet mogelijk is. We willen eerst duidelijkheid over de bewatering van de Fruitpluktuin voor we tot planten kunnen overgaan. Wanneer er nieuwe werkweekenden worden ingepland, laten we dit zo snel mogelijk weten.

Gemeente Arnhem helpt ons met het aanleggen van de plantbedden, maar er blijven genoeg werkzaamheden over voor ons. Bijvoorbeeld het verbeteren van de ondergrond, het maken van ondersteuning, het aanleggen van een bak voor aardbeien en natuurlijk het planten van de bomen en struiken. We plannen de werkzaamheden rekening houdend met de dan geldende Corona-maatregelen. Is helpen met de aanleg niks voor jou, maar kun je bijvoorbeeld koffiezetten of soep maken voor de harde werkers? Dat is ook heel welkom! Laat het ons weten via groenepaasberg@gmail.com.

Adoptie

In de Fruitpluktuin komen veel verschillende soorten fruitbomen en -struiken. Deze hebben allemaal een eigen handleiding: hoe ze geplant moeten worden, wanneer en hoe te snoeien, welke plagen kunnen voorkomen. Daarom zoeken we per soort ‘adoptieouders’, die voor deze bomen of struiken gaan zorgen. Wat houdt adoptie in? Dat je jouw soort in de gaten houdt en bijvoorbeeld op het goede moment snoeit. Je gaat af en toe even kijken of jouw soort het goed doet. Water geven en bemesten doen we allemaal samen. Je krijgt van ons informatie om je op weg te helpen. Je adopteert een soort in principe voor één groeiseizoen, daarna kun je het stokje doorgeven. Op dit formulier kun je je interesse in adoptie aangeven.

Via Nextdoor.nl informeren we o.a. over de werkdagen. Ben je hier niet op aangesloten en wil je wel geïnformeerd worden, laat ons dat dan weten via groenepaasberg@gmail.com of spreek één van ons persoonlijk aan.

Met vriendelijke groet,

Laura Thuis (Frederik van Eedenstraat 43)
Laurie Peters (Frederik van Eedenstraat 35)
Marjol Rooze (Herman Heijermansstraat 1)
Benno Schreurs 

Wijkvereniging Paasberg-Wellenstein