Inloggen
 

Het laatste nieuws

Huidige artikelen

De gemeente Arnhem heeft een nieuwe subsidie. De regeling is voor wijkactiviteiten en initiatieven die passen bij speerpunten en wijkambities. Die zijn door het team Leefomgeving van de gemeente opgesteld voor een wijk.
De andere subsidieregelingen (Bewonersbudget en Burgerkracht) blijven bestaan. Een overzicht van de subsidie mogelijkheden:

Drie gemeentelijke subsidies
(1) De nieuwe subsidieregeling wijkinitiatieven
Voor: activiteiten met een meerwaarde voor de wijk en passend binnen de speerpunten van het wijkprogramma (opgenomen in de meerjaren programma begroting – MJPB).
Bedrag: maximaal € 50.000. Totaalbudget per wijk is 125.000.  In principe geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Wie: Burgers en Organisaties kunnen een bijdrage aanvragen.
Voorwaarde: De activiteit moet gericht zijn op de betreffende wijk.
Aanvragen: het aanvraagformulier gaat via het Team Leefomgeving Noord Oost. Contact via mail:  noord-oost@leefomgevingarnhem.nl Of schriftelijk: Gemeente Arnhem, Postbus 9029 – 6800 EL

(2) Bewonersbudget
Voor: activiteiten voor een straat of wijk op het gebied van sport, cultuur, tuin en/of sociale leefbaarheid.
Bedrag: variabel
Wie: alle wijkbewoners kunnen plannen of ideeën presenteren.

(3) Subsidieregeling Burgerkracht
Voor: activiteiten en/of initiatieven bedoeld voor Arnhemmers zodat zij zich zelf kunnen blijven redden thuis, in de buurt en in de wijk.
Bedrag: variabel
Wie: alle wijkbewoners kunnen plannen of ideeën presenteren
Voorwaarden: De aanvraag indienen samen met minimaal twee andere inwoners van Arnhem.
Aanvragen: via de Ideeënmakelaars. Zij verbinden, verwijzen, faciliteren, inspireren en helpen met de ontwikkeling van het idee. Ondersteuners voor ideeën zijn Sanne en Sanne. Deze ideeënmakelaars zijn er voor alle Arnhemse inwoners. Advies en begeleiding is kosteloos. De Ideeënmakelaars zijn een voorportaal en helpen je met wat er nodig is zodat je verder kan met jouw idee. zie:  http://ideeenmakelaarsarnhem.nl/?page_id=213
Meer info over de subsidieregeling Burgerkracht.

Er zijn nog meer subsidieregelingen, o.a. de regeling leefbaarheid van de provincie.


Gepubliceerd op: 31-12-2017