Inloggen
 

Lampionnenoptocht en najaarsmarkt 2017

Herfstsoep, crêpes en bloembollen

Door: Ellis Knegt (voorzitter van de wijkvereniging)

Wat vonden wij het gezellig dat jullie met zo velen naar onze najaarsmarkt op 11 november kwamen!

Het was fijn om te merken dat het zo werd gewaardeerd dat wij deze activiteiten voor jong en oud hadden georganiseerd.

Herfstsoepen, stokbroodjes van onze bakker, vers gebakken crêpes. De basis-ingrediënten voor een koude najaarsmarkt. Het leek allemaal oneindig veel en toch was ineens bijna alles op.

Wie wilde kon op de markt zijn of haar werk laten zien. Zo was Nienke Pool er met het laatst geschreven boek en was Ankie Gielissen er met haar sieraden en fotografie. Ook was er informatie en mogelijkheid om vragen te stellen over veranderingen in onze wijk.

Nieuwe leden schreven zich in voor onze wijkvereniging en veel leden haalden hun gratis bloembollen op. Wij kijken al verwachtingsvol uit naar de kleurrijke tuinen die er hierdoor zullen zijn dit voorjaar.

Om 5 uur was er een wijnproeverij. Wat een heerlijke biologische wijnen had Chris Alblas voor ons meegenomen. Mensen luisterden geïnteresseerd naar de verhalen van Chris over de herkomst van de wijnen en wat hun kenmerken waren. De buitentemperatuur was bijzonder koud, waardoor de wijnen niet volledig tot hun recht kwamen, maar het was heerlijk!. Desondanks werden er toch wijnen besteld en werd men enthousiast om nog eens deel te nemen aan een workshop bij Chris.

Traditiegetrouw verschenen de Duitekluiters, die met hun instrumenten muziek de wijk in bliezen Als snel liep het pleintje vol met kinderen en ouders voorzien van gekleurde lampionnen. Wat is dat toch altijd een vrolijk gezicht. Even een wandeling door de wijk achter de muziek aan en daarna een drankje en hapje op het Trafoleintje. Oude en nieuwe gezichten uit de wijk, iedereen mengde zich. Het was wat ons betreft een succesvolle dag, die voor herhaling vatbaar is. Misschien tot volgend jaar. Doet u dan ook (weer) mee?

Voor de foto's ga je naar de fotopagina