Inloggen
 

Ondernemende wijk

In Paasberg en Wellenstein wonen en werken talrijke ondernemers. Ken uw ondernemende buur: bezoek de site of de winkel en zoek contact! 

Ondernemer uitgelicht

In de rubriek 'ondernemer uitgelicht' stelt zich regelmatig een andere onderneming uit de wijk voor:

Speelruimte Speltherapie

Wat is speltherapie?

Spel is de belangrijkste uitingsvorm van een kind. Maar soms zit een kind ergens mee in de knoop en lukt het hem niet om daar al spelend en op eigen kracht uit te komen. Dan nodigt spelen binnen een neutrale en veilige relatie het kind uit tot expressie en beleving. 

Door middel van sensopatisch spel, verhalen vertellen, tekenen, schrijven of fantasie- en rollenspel kan een gebeurtenis steeds opnieuw worden nagespeeld, en in een latere fase, ook in het spel verwerkt worden. De therapeut helpt het kind om dit proces te ervaren en te verdiepen.

Bij Speelruimte vindt deze therapie plaats in een spelkamer, waar het kind veel vrijheid krijgt om met allerlei materiaal en speelgoed te spelen.  Zo kan de therapeut zien wat het kind bezig houdt en het kind helpen zijn emoties uit te spelen, te beleven en te verwerken. De therapeut volgt het kind in zijn spel, brengt onder woorden wat er gebeurt en speelt mee.

Deze kindertherapie vorm is geschikt voor kinderen van 3 t/m 14 jaar en wordt vergoed door de gemeentes in de Regio Arnhem. Neem met mij contact op voor meer informatie, of met je wijkcoach.

Rosicler Taffari - speltherapeut

Roemer Visscherstraat 37
824 MV Arnhem
Telefoon: 06 47177574

speelruimte@online.nl
www.speelruimte37.praktijkinfo.nl

Registraties:  RBCZ 209175R SKJ100010565 SRVB 108349

In de wijk

Kunstwerk Julianaschool
Witte School
Velperweg-klok Vondellaan