Jacqueline Perk perk

Op het pleintje tussen Jacques Perkstraat en Herman Heijermansstraat is een kruiden- en bloementuin voor de buurt. Iedereen mag hier kruiden plukken voor eigen gebruik. In de kruidenbakken staan bijvoorbeeld: tijm, rozemarijn, bieslook, munt, salie, basilicum, peterselie etc. De bloemen zijn er vooral voor bijen, vlinders en andere insecten. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de tuin er mooi uitziet.

Officiële opening op 4 april 2020 is uitgesteld

De spelregels van het plukken

  • Neem alleen wat je nodig hebt voor eigen gebruik. Anderen willen ook wat.
  • Kruiden in de voorste bakken mag je plukken, liefst knippen met een schaartje.
  • In de bakken met bloemen voor vlinders en bijen staan twee bessenstruiken, ook hiervan mag geplukt worden.
  • Hou je aan plukaanwijzingen die soms bij planten staan.

Wat mag er niet in het Jacqueline Perk perk:

  • Planten meenemen, overlast veroorzaken en rommel achterlaten.

Help je mee?

Wil je meehelpen aan het onderhoud? Water geven, af en toe wat onkruid verwijderen, struikjes die te groot zijn geworden snoeien, zwerfafval verwijderen… Dit kun je dit doen wanneer je iets komt plukken. Weet je niet zeker of iets ‘onkruid’ is of niet? Vraag het dan aan een van de vrijwilligers.

Werkdagen (bijvoorbeeld zaaidagen in het voorjaar en bollen planten in het najaar) worden aangekondigd op de app Nextdoor Paasberg.

Wil je niet actief meehelpen maar wel bijdragen aan kruiden die je plukt? Dat kan door stekjes te geven of door een kleine bijdrage te doen (dat kan bij de aanspreekpunten).

Aanspreekpunten

Marjol Rooze (Herman Heijermansstraat 1)
Ellen Vogel (Herman Heijermansstraat 6)

Pleintje Jacques Perkstraat

 

Waarom heet de kruidentuin het Jacqueline Perk perk?

Het idee van een kruidentuintje voor de buurt leefde al langer, op een buurtfeestje op de Herman Heijermansstraat kwam het tot concrete plannen en nu is het gelukt! Omdat het in de Jacq. Perkstraat ligt én er weinig straatnamen zijn van vrouwen, vonden we dit een goede naam.

Wijkvereniging Paasberg-Wellenstein