Inloggen
 

Zonnige zeskamp op de Paasberg

Met angst en beven volgden we de weersvoorspellingen voor de dag van de Zeskamp. Maar op 17 september scheen de zon. De hele dag door. En dat maakte het tot een prachtig decor voor een heerlijke dag. Een dag waarin de kinderen (meer dan 80) in de ochtend elkaar probeerden te dollen bij het levend tafelvoetbal en bij Twister behoorlijk veel leniger bleken dan de volwassenen die in de middag aan de bak mochten. Krachtpatsers trotseerden de spijkerbroekhang-challenge en speed devils scheurden over de stormbaan. Zowel de kinderen als de volwassenen werden klaargestoomd voor de sportieve strijd door de sportinstructrice in een fout roze trainingspak en de lekkere beats verzorgd door DJ Cees. 

In de middag bleek de hechte wijk De Paasberg minder eensgezind dan dat je van de buitenkant zou denken, want de verschillende straten bestreden elkaar met het mes tussen de tanden. Uiteindelijk bleek de Vondellaan de grote winnaar. In de finale touwtrekken trok de Herman Heijermansstraat aan het kortste eind. De kinderen werden verwend met lekkernijen en een goodiebag van Friesland Campina en de volwassenen met hapjes (inclusief de oer-Hollandse augurk met boterhammenworst) en een lekker glas bier of fris.

Het was een heerlijke dag! Mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers bij de spellen en de gedreven straatcontactpersonen. Maar natuurlijk ook door gulle sponsoren en alle lieve en sportieve ouders en kinderen die zich volledig hebben overgegeven aan de sportieve en gezellige uitdaging om er een superdag van te maken.

Werkgroep sport- en kinderactiviteiten

Klik hier voor de foto's

Vondellaan: de winnaars van 2017

De hele uitslag:

1  Vondellaan hoog/laag
2  Herman Heijermanstraat
3  Jac. van Looystraat 
4  PC Hooftstraat
5  Couperusstraat
6  Potgieterstraat
7  A. van Scheltemastraat
8  F. van Eedenstraat/ Jac Perkstraat
9  Vosmaerstraat
10 DaCosta-/ Tollenstraat
11 Roemer Visscherstraat
12 Bilderdijkstraat