Inloggen
 

Het laatste nieuws

Huidige artikelen

Praat mee over het beekdal op de Paasberg op donderdagavond 24 mei 

Met zijn unieke ligging in een van de groene landschappelijke wiggen van Arnhem-Noord is het beekdal van de ‘Beek op de Paasberg’ een gebied in ontwikkeling dat diverse kansen biedt voor de omliggende wijken mits ontwikkelingen in samenhang worden bekeken. Het streven naar klimaatbestendigheid inclusief herstel van de natuurlijke waterhuishouding en versterking van het beekdalecosysteem is één van de zaken die grote kansen biedt. Andere veelbelovende mogelijkheden liggen in o.a. de woningbouw inclusief de herontwikkeling van verzorgingshuis De Paasberg, de ontwikkeling van een duurzame wijkeconomie en maatschappelijke participatie.

Als initiatiefgroep van bewoners hebben wij de uitdaging opgepakt om met jullie en gebruikers van het gebied (sportverenigingen, scholen) een gezamenlijke beekdalvisie op te stellen. De centrale vraag is:  Hoe willen wij dat het beekdal er over 10-15 jaar uitziet?

Praat mee!
We starten de bijeenkomst met een presentatie van een eerste analyse van het gebied rond de ‘Beek op de Paasberg’. Daarna gaan we aan dialoogtafels in gesprek over de verschillende thema’s die uitgewerkt zouden moeten worden in de visie. Denk daarbij aan ‘gebruik van de ruimte’, ‘natuurbeleving’, ‘wijkeconomie en maatschappelijke participatie’. Iedereen kan ideeën, kansen en op te lossen knelpunten inbrengen.

Deze bijeenkomst is op donderdag 24 mei van 20.00-22.00 uur in de kantine van Korfbalvereniging Oost-Arnhem. De inloop is vanaf 19.45 en we starten om 20.00 uur.

Wij hopen je te ontmoeten op donderdag 24 mei!!

Initiatiefgroep ‘Beek op de Paasberg'

Aline, Arjan, Caroline, Els, Hein, Henk, Lizette, Marjol, Rob.

Achtergrondinformatie over Beek op de Paasberg vind je ook op de aparte pagina op de website


Gepubliceerd op: 18-05-2018

Nieuwsarchief